Výborně, cela flotila vozů JAWA dorazila do cíle 1000Mil Československých

Málopravděpodobné se stalo skutečností! Cele Flotile automobilů Jawa se podařilo dorazit do cíle k NTM v Praze. Přestože letošní konkurence ve třídě do 750ccm byla obrovská, podařilo se ing.Kudrnovi získat krásné 3. místo.

MUDr. Větvička na startu
Dívčí posádka NTM s Jawa roudster na startu.
Ing. Kudrna na startu.
Ing. Kudrna v cíli u NTM.
Posádka NTM v cíli.
Jawa 700 v cíli.

1000MIL 2024 startoval pan prezident Pavel.

Dnes ráno v 6.00 až 6.01-30 odstartoval pan prezident Pavel flotilu vozů Jawa o složení Ing.Kudrna + Ing.Kudrna starší , Jawa Minor roadster, Martina Stabenowová a Lucie Illková Jawa Minor roadster, MUDr Větvička a Marek Rambousek Jawa 700. Přejeme hodně štěstí.

Pan prezident Pavel u Jawy 700
Ing. Kudrna na startu 1000Mil 2024
Martina Stabenowova na startu 1000MIL 2024
MUDr.Větvička na startu 1000MIL 2024

Nejnovější informace před setkání ve Vysokém Mýtě.

Velice vás všechny zdravím,
čas nám běží a v sobotu 8.6. se setkáme ve Vysokém Mýtě. Mailem jsem všem poslal seznam těch , co se účastní. V seznamu máte již napsáno, kde budete ubytováni. Pokud říkám ubytováni, to znamená pro ty co budou v hotelu  Pod Věží, tak to znamená opravdu jen nocleh a snídaně. Veškeré ostatní aktivity budeme samozřejmě dělat společně na náměstí a v Jangelci. Mám potvrzeno, že naše „stroje“ budou ubytovány v Jangelci a to „plaťáky venku a Jawičky uvnitř . Prosím o kontrolu zaslaného seznamu a pokud je něco špatně, tak mi dejte hned vědět. Víc očí víc vidí. Fakt jsem mohl udělat chybu. Případné dotazy a nejasnosti volejte 777610520.

Jawičkám zdar.

Radek Vízek ředitel srazu.

Setkání ve Vysokém Mýtě v rámci oslavy 90 let od zahájení výroby automobilů Jawa

Velice vás zdravím,

tak jak jsem slíbil, uveřejňuji předběžné informace o setkání ve Vysokém Mýtě, kteří se předběžně přihlásili pošlu přesnější informace mailem. Ve středu jsem se vrátil z Mýta, kde jsem dojednal podrobnosti k naší akci. Celá tato akce se ponese v duchu oslavy 90-ti let výroby prvních automobilů Jawa.  Na dříve již uvedeném programu se nic nemění, tak jak bylo uvedeno již dříve. Konkrétně to bude probíhat takto: 

V pátek 7.6. -příjezd účastníků v odpoledních hodinách pokud možno do 17. hod. do Muzea českého karosářství na náměstí Přemysla Otakata II, kde bude občerstvení a budou předány materiály , informace o průběhu akce a vybrán finanční doplatek.  (kdo to nestihne domluvíme, kam se má dostavit telefonem.) Ubytování, večeře v Jangelci a společné prožití večera.

V sobotu 8.6. příjezd ostatních účastníků na náměstí ve Vysokém Mýtě a výstava našich automobilů Jawa a také automobilů karosovaných firmou Sodomka od 8,30 hod. Všichni můžou po dobu výstavy využít návštěvy muzea, kavárny, a pestrého programu na náměstí.(prostě každý kdo co chce) Ve 13. hodin odjezd na oběd do penzionu Jangelec a po obědu odjezd do České Třebové. Tam vystavíme vozidla a máme možnost návštěvy Městského muzea na expozici „Velorexem“ o stavbě a konstrukci těchto vozidel. Kdo nepůjde , bude k dispozici kavárna a volný program do cca 17. hodin. Po té odjezd do Vysokého Mýta, kde bude společná večeře a vyhodnocení společné akce v Jangelci a večerní povídání.(a pití)

V neděli 9.6 po snídani odjezd na zámeček do Kvasin na akci s veterány opět s tematickým zaměřením na 90. výročí. Ukončení společnou jízdou v Kvasinách cca 13. hod. 

Ubytování všech bude v penzionu Jangelec a ve Vysokém Mýtě v penzionu Pod věží. Snídaně budou zajištěny v místě ubytování. Obědy a večeře budou jednotné v Jangelci, kde budou také probíhat společné večery a v sobotu vyhodnocení akce. Přeprava ubytovaných mezi penziony je zajištěno. Ustájení našich vozidel bude v uzavřeném prostoru jízdárny v Jangelci. Taktéž parkování přívěsů bude na stejném místě. (v Mýtě na ně není prostor).

Jak to bude s financemi. Povedlo se mi zajistit sponzorské dary na tuto akci, tak to bude takto. Cena na osobu a den je 1000,-Kč. Ti, kteří přijedou s vozidlem tak to bude pro posádku 800,-Kč za den, neboť je to částečná kompenzace nákladů na dopravu.(příklad: příjezd v pátek s vozidlem 2 osoby, ubytování pá, so t.j. 3200,-Kč, bez vozidla 4000,-Kč) .  V ceně je ubytování, snídaně, oběd, 2 večeře , výroba startovních čísel, parkování, propagace, vstupy do muzea karosářství i hasičů. Ti, kteří přijedou s vozidlem jen na sobotu a nebudou spát, tak nic neplatí, mají zajištěno stravování. K jídlu je v ceně 1 nápoj. To co si kdo objedná navíc si platí. Důležitá informace je, že se musíte vybavit finanční hotovostí, protože v Jangelci se nedá platit kartou. 

Tak snad jsem to popsal dostatečně podrobně a nyní je to jen na vás, zda mi závazně potvrdíte svoji účast, abych mohl uhradit blokace ubytování, nechat vyrobit startovní čísla a propagační materiály. Pokud ano, potřebuji vaše rozhodnutí do  5.5.2024. Fakt je to důležité!!! S tímto je spojená úhrada zálohy na ubytování, kterou mi pošlete na č.účtu 9704802002/5500 a to ve výši 400,-Kč na osobu a den. Do zprávy pro příjemce napište záloha Mýto a svoje jméno.  Pro vaši informaci by se nás tam mělo sejít okolo třiceti a Jawiček by mělo být okolo 14. vozidel. Po té se s vámi spojím a doplníme potřebné informace o vozidle. Také všichni dostanete osobní vizitky se jménem a logem klubu a to proto, že všechna naše vozidla budou na náměstí vystavena za páskou a uprostřed mezi vozidly se budeme pohybovat pouze my a vlastníci Sodomkových vozidel. Tak aby jsme věděli všichni, že tam do tohoto prostoru patříme a můžeme si všechna vozidla prohlížet v uzavřeném prostoru. 

Tak a to je snad vše. Těším se na vaše odpovědi a doufám, že se tato akce povede nejméně tak pěkně jako jsme měli akce v roce 2023.

S pozdravem „Jawičkám zdar“

Ctirad (Radek) Vízek