Setkání ve Vysokém Mýtě v rámci oslavy 90 let od zahájení výroby automobilů Jawa

Velice vás zdravím,

tak jak jsem slíbil, uveřejňuji předběžné informace o setkání ve Vysokém Mýtě, kteří se předběžně přihlásili pošlu přesnější informace mailem. Ve středu jsem se vrátil z Mýta, kde jsem dojednal podrobnosti k naší akci. Celá tato akce se ponese v duchu oslavy 90-ti let výroby prvních automobilů Jawa.  Na dříve již uvedeném programu se nic nemění, tak jak bylo uvedeno již dříve. Konkrétně to bude probíhat takto: 

V pátek 7.6. -příjezd účastníků v odpoledních hodinách pokud možno do 17. hod. do Muzea českého karosářství na náměstí Přemysla Otakata II, kde bude občerstvení a budou předány materiály , informace o průběhu akce a vybrán finanční doplatek.  (kdo to nestihne domluvíme, kam se má dostavit telefonem.) Ubytování, večeře v Jangelci a společné prožití večera.

V sobotu 8.6. příjezd ostatních účastníků na náměstí ve Vysokém Mýtě a výstava našich automobilů Jawa a také automobilů karosovaných firmou Sodomka od 8,30 hod. Všichni můžou po dobu výstavy využít návštěvy muzea, kavárny, a pestrého programu na náměstí.(prostě každý kdo co chce) Ve 13. hodin odjezd na oběd do penzionu Jangelec a po obědu odjezd do České Třebové. Tam vystavíme vozidla a máme možnost návštěvy Městského muzea na expozici „Velorexem“ o stavbě a konstrukci těchto vozidel. Kdo nepůjde , bude k dispozici kavárna a volný program do cca 17. hodin. Po té odjezd do Vysokého Mýta, kde bude společná večeře a vyhodnocení společné akce v Jangelci a večerní povídání.(a pití)

V neděli 9.6 po snídani odjezd na zámeček do Kvasin na akci s veterány opět s tematickým zaměřením na 90. výročí. Ukončení společnou jízdou v Kvasinách cca 13. hod. 

Ubytování všech bude v penzionu Jangelec a ve Vysokém Mýtě v penzionu Pod věží. Snídaně budou zajištěny v místě ubytování. Obědy a večeře budou jednotné v Jangelci, kde budou také probíhat společné večery a v sobotu vyhodnocení akce. Přeprava ubytovaných mezi penziony je zajištěno. Ustájení našich vozidel bude v uzavřeném prostoru jízdárny v Jangelci. Taktéž parkování přívěsů bude na stejném místě. (v Mýtě na ně není prostor).

Jak to bude s financemi. Povedlo se mi zajistit sponzorské dary na tuto akci, tak to bude takto. Cena na osobu a den je 1000,-Kč. Ti, kteří přijedou s vozidlem tak to bude pro posádku 800,-Kč za den, neboť je to částečná kompenzace nákladů na dopravu.(příklad: příjezd v pátek s vozidlem 2 osoby, ubytování pá, so t.j. 3200,-Kč, bez vozidla 4000,-Kč) .  V ceně je ubytování, snídaně, oběd, 2 večeře , výroba startovních čísel, parkování, propagace, vstupy do muzea karosářství i hasičů. Ti, kteří přijedou s vozidlem jen na sobotu a nebudou spát, tak nic neplatí, mají zajištěno stravování. K jídlu je v ceně 1 nápoj. To co si kdo objedná navíc si platí. Důležitá informace je, že se musíte vybavit finanční hotovostí, protože v Jangelci se nedá platit kartou. 

Tak snad jsem to popsal dostatečně podrobně a nyní je to jen na vás, zda mi závazně potvrdíte svoji účast, abych mohl uhradit blokace ubytování, nechat vyrobit startovní čísla a propagační materiály. Pokud ano, potřebuji vaše rozhodnutí do  5.5.2024. Fakt je to důležité!!! S tímto je spojená úhrada zálohy na ubytování, kterou mi pošlete na č.účtu 9704802002/5500 a to ve výši 400,-Kč na osobu a den. Do zprávy pro příjemce napište záloha Mýto a svoje jméno.  Pro vaši informaci by se nás tam mělo sejít okolo třiceti a Jawiček by mělo být okolo 14. vozidel. Po té se s vámi spojím a doplníme potřebné informace o vozidle. Také všichni dostanete osobní vizitky se jménem a logem klubu a to proto, že všechna naše vozidla budou na náměstí vystavena za páskou a uprostřed mezi vozidly se budeme pohybovat pouze my a vlastníci Sodomkových vozidel. Tak aby jsme věděli všichni, že tam do tohoto prostoru patříme a můžeme si všechna vozidla prohlížet v uzavřeném prostoru. 

Tak a to je snad vše. Těším se na vaše odpovědi a doufám, že se tato akce povede nejméně tak pěkně jako jsme měli akce v roce 2023.

S pozdravem „Jawičkám zdar“

Ctirad (Radek) Vízek